Голямо количество месни продукти с изтекъл срок на годност е открито при спецоперация на служители на ГДБОП

Акцията е проведена на територията на град Пазарджик

Специализираната операция е реализирана в периода от 3 до 9 май т.г. след получена информация в сектор “Изпиране на пари” в ГДБОП. Извършена е пълна инвентаризация за наличност на месо и месни продукти в складова база, стопанисвана от акционерно дружество в Пазарджик и разположена на 10 декара площ. В операцията са участвали и служители на Регионална ветеринарномедицинска служба – Пазарджик и ТД “НАП”.
При проверката били открити 310 097 кг месо и различни месни артикули с изтекъл срок на годност. В хладилни камери в складовите помещения се съхранявали 866 181 кг месо, за което собствениците на дружеството до този момент не са представили документ за произход. Били намерени и различни количества месо – внос от Ирландия, предназначено за руския пазар. В хода на операцията са открити и 1000 кг българско агнешко месо с изтекъл срок и с подменени етикети за годност.
Образувано е досъдебно производство, уведомена е Окръжна прокуратура – Пазарджик. Продължава разследването на спецполицаите, насочено към разкриване на престъпна дейност за избягване на данъчни задължения в особено големи размери.
Намереното голямо количество месни продукти е запечатано и е поставено под възбрана. Осигурена е денонощна полицейска охрана на хладилните камери и складовата база.