Глината – безплатно лекарство, което се използва за най-различни цели

glinaЕлектролит­ният й състав я прави добър проводник на енергия, затова с нейна помощ тялото може да се освободи от нечистотиите и бактериите и да се снабди с редица полезни микроелементи.

Тя е прекрасно безплатно лекарство, което може да се използва за най-различни цели. Според българския народен лечител Иван Йотов глината е дар Божи. С нея той лекува всякакви болести, с изключение на рак 4-а степен, когато мембраната на клетката е разрушена и не може да предаде нечистотиите на глината.

От древни времена глината се е използвала като ле­карство — най-често за външна употреба — през ко­жата. Виждали сме как прасетата се търкалят в калта, а след това изстьргват засъхналата кал от дърветата. Много ветеринарни лекари използват глината с лечеб­на цел. Например Д. Армстронг в книгата си „Водата на живота“ описва как с помощта на глина и урина е излекувал счупения крак на породист жребец — кра­кът не само е зараснал успешно, но се е възстановила козината и не са останали никакви следи от травмата. Майка ми преди доста време си счупи крака и си спомням, че тогава баща ми я лекуваше по същия на­чин — с глинени компреси, които навлажняваше с урина. Майка ми живя още 20 години, без нито вед­нъж да се оплаче от някаква болка в счупения крак.

Мнозина съвременни лечители твърдят, че глина­та губи лечебните си свойства, ако се държи в кофа или тенджера.

Глината може да бъде червена, жълта, синя, бяла

—  цветът зависи от утаечните скали. Съставът й съ­що е различен  в различните местности. Лекарите препоръчват бялата глина, известна още като „као­лин“, да се приема вътрешно при стомашно-чревни заболявания. Също така я използват при подсичания, изгаряния, рани.

Авицена лекувал с нея хронична диария, болки в пикочния мехур — тъй като тя изсушава, без да изга­ря. Каолинът влиза и в състава на някои препарати за очи.

За лечение се използва глина от местността, в коя­то живее болният. Специалистите определят като най-хубава тази глина, която, след като се разреди с вода, се утаява бавно.

Глината е известна с адсорбиращите си свойства —  водата, в която тя се е утаявала, е много чиста, с нея може да къпете скрофулозни деца. Тази вода ста­ва за пиене, за готвене; тя подобрява работата на чер­ния дроб, стомаха, чревния тракт; подходяща е за ле­чение на колит, хемороиди, запек; затоплена, може да се използва за клизми. Приготвя се изключително лесно: вечер преди лягане се сипва 1 ч. л. глина в ча­ша с вода. На сутринта водата е готова за пиене.

За пречистване от тежки метали, вредни примеси и дори от радиация е достатъчна една шепа глина на 3-литров буркан с вода.Глината съдържа почти всички микроелементи, от които се състои човешкият организъм.