Глезят кучета с климатик

kuche2Какво ще стане с бездомните кучета, при положение че варненският общински приют за четириноги е закрит. С този въпрос се обърнаха към редакцията природозащитници от морската столица. Ето какво успя да научи кореспондентът ни във Варна Добромир Радушев.

Общинският приют за бездомни кучета бе временно закрит и скоро ще отвори врати. Това съобщи наскоро варненският градоначалник Кирил Йорданов. Причината да преустанови работа е, че не отговаряше на изискванията на ЕС за отглеждане на животните. Според европейските директиви в кучешкия пансион трябва да има теракота и подходяща температура, осигурявана от климатици. Сега всичко необходимо е направено, коментира Йорданов. Инсталирани са реновирани стари климатици от сградата на общината.
Скоро кучкарникът ще приюти бездомна кучка с палета и глутницата й, която налита на минувачи в градинката на Червения площад в центъра на Варна, коментираха от общината след поредица жалби на граждани. Друга глутница ще бъде прибрана пък от района на трета буна, край морето. За да се отърват от набезите на бездомните псета, през лятото няколко пъти бяха засечени примамки с отрова, разхвърляни в Морската градина. Това стана повод за скандал, защото заплашваше не само живота на бездомните псета, но и на домашните любимци и децата.

в-к Стандарт