Главоболие

glavobolieПричините за главоболието са много, но едни от най-главните са тревогите и безпокойството. Този, който има главоболие, може да отиде да прекара на висока планина известно време и там да пече гърба си на ранните утринни лъчи, когато слънцето изгрява и малко след това. Когато има главоболие, да пие само топла вода, всяка вечер да си измива краката с топла вода и през деня да си измива слабините с топла вода.

Да се вземат ягодови листа, да се турят да кис­нат във вряла вода пет минути и да се пие тая во­да от болния.

В някои случаи може да се прибегне и до след­ното: някой магнетичен човек да си тури двете ръ­це на слепите очи на онзи, който има главоболие. Там се образува магнетично поле, чрез което се взема натрупаната енергия в главата.

Когато страдате от главоболие или очеболие, турете на слепите си очи квас, прясно приготвен. Мястото намажете с малко зехтин и отгоре турете кваса. Дръжте на слепите очи 10-14 часа. Това мо­жете да правите от 3 до 5 пъти седмично, според степента на болката. Квасът действа магнетично, затова го препоръчвам не само при обикновено главоболие, но и при менингит. Когато някое дете заболее от менингит, обръснете добре главата му, пригответе пресен квас и го поставете на горната част на главата и на слепите очи. Като турите ня­колко пъти наред квас на главата, детето ще озд­равее.