Главният секретар на МВР Калин Георгиев маркира основните очаквания на ръководството на министерството към състава на ОДМВР-Перник

Днес той присъства на годишния отчет на областната дирекция

Засилване на полицейското присъствие в местата с концентрация на престъпления – в селските и отдалечени райони; подобряване на екипния принцип на работа по разследване на престъпленията и особено при тези с неизвестен извършител; постоянен контрол и наблюдаване на основните пътища в областта, с цел намаляване на пътния травматизъм; утвърждаване на превенцията като основен инструмент за противодействие на престъпността. Това са основните очаквания към състава на ОДМВР-Перник, посочени от главния секретар на МВР Калин Георгиев. Днес той, зам.-областният управител, представители на административното ръководство на окръжния съд и окръжната прокуратура присъстваха на годишния отчет на дирекцията.
През изминалия период на територията на областната дирекция са регистрирани общо 2 096 криминални престъпления, от които са разкрити 938.   Значителни усилия са положени по противодействие на разпространението и употребата на наркотици. През миналата година са проведени 78 специализирани полицейски операции срещу 62 за предходната. От регистрираните 243 икономически престъпления са разкрити 167. С участието на служители от “Охранителна полиция” е осигурен обществения ред при провеждането на 1029   мероприятия.