ГЕРБ ще дари 3000 лв. за къщата-музей на Майстора

По идея на вицепремиера Цветан Цветанов Политическата група на ГЕРБ ще събере 3000лева, необходими по първоначална информация за ремонт на къщата-музей на Владимир Димитров-Майстора в кюстендилското село Шишковци. Министър Цветанов присъства днес на откриването на възстановения паметник на Майстора.

„Ако са необходими допълнителни средства ще бъдат осигурени“, заяви вицепремиерът Цветан Цветанов в село Шишковци. Той поднесе цветя и се поклони пред гроба на Майстора.

16 000 лв. струва новият паметник на Владимир Димитров-Майстора. 10 000 лв. от тях са осигурени от община Кюстендил, а 6000 лв. – от дарители.

Кметът Петър Паунов благодари на полицията за денонощната работа по разкриване на извършителите на кражбата и „благодари“ на съдебната система за това, че ги е пуснала под гаранция и е оценила едно парче от паметника на 20 лв. По този повод министър Цветанов изрази надежда съдебната система да се вслушва повече в гласа на хората, които искат справедливост и спазване на закона.

„Има нещо дефектно в съдебната система след като тези крадци, както и „Наглите“, са на свобода“, допълни още вицепремиерът./DarikNews/