ГДБОП неутрализира престъпна група, източвала банкови карти

Престъпна група, участвала в международна схема за източване на банкови карти, е разбита от ГДБОП. Трима са арестувани, открити са фалшиви банкови карти, компютърни конфигурации с номера на банкови карти, пластики и техническо оборудване за тяхното изработване.

Специализираната полицейска операция на служителите на ГДБОП е започнала на 27 януари. Спецполицаите работили по сигнал, че на Аерогара-София е пристигнал пакет на куриерска фирма, съдържащ банкови карти. Установено е, че пратката е изпратена от Пакистан, а нейни получатели са лица, които живеят в София.

В момента на получаване на колета е задържан 65-годишен мъж. При проверката станало ясно, че в пратката има 12 фалшификати на карти с имена на български граждани.

В хода на разследването е установено, че в престъпната си дейност с електронни платежни нареждания арестуваният мъж е имал двама съучастници на 24 и 17 години, които са издирени и също задържани. При последвалите претърсвания и обиски в домовете им са открити и иззети две компютърни конфигурации с номера на банкови карти, 50 пластики – част, от които „бели“, и техническо оборудване за тяхното изработване./DarikNews/