ГДБОП задържаха организатори на международен наркотрафик, иззети са 60 кг хероин с високо процентно съдържание.

полиция ДБОПЦената на дрогата, която е била предназначен за пазарите в Западна Европа до крайния потребител, е за около 10 млн. евро. 

Съвместната операция на служители на Агенция “Митници”, ГДБОП и ОДМВР – Бургас е проведена вчера. В района на митнически пункт Малко Търново те спират за проверка лек автомобил “Нисан-Микра”, управляван от Я.П. /23г./. След щателно извършена проверка на превозното средство спецполицаите откриват специално пригоден тайник. В него намират подредени 113 пакета с прахоообразно съдържание с общо тегло от 60 кг. Извършените тестове дават реакция на хероин с високо процентно съдържание.
В хода на проведените допълнителни оперативно-издирвателни действия в ранните часове днес антимафиотите установяват организатора на международния наркотрафик Г.В. /23г./ от София. При задържането му той прави опит да избяга, и оказва яростна съпротива – това наложило използването на разрешени от закона помощни средства.
Я.П. и Г.В. са задържани със заповед за 24 часа и по случая е образувано досъдебно производство
По мнение на експерти, цената на хероина, който е бил предназначен за пазарите в Западна Европа до крайния потребител, е за около 10 млн. евро. Работата по документирането на случая продължава.