ГАЛЕРИЯ „СРЕДЕЦ” ИЗЛОЖБА ЖИВОПИС „ПЪТЯТ” НА ИЗВЕСТНИЯ БЪЛГАРСКИ ХУДОЖНИК ГЕОРГИ ЛЕЧЕВ

На 20 октомври /вторник/ в 17.30 ч. в галерия „Средец” на Министерството на културата зам.-министърът на културата Димитър Дерелиев откри изложба живопис „Пътят” на Георги Лечев. Експозицията е по повод 60-та годишнина от рождението на известния български художник, който живее и твори в родната си Варна.
Художникът Георги Трифонов, съветник в Министерството на културата, поздрави Георги Лечев и прочете адрес от името на министъра на културата Вежди Рашидов.
„Твоите картини се чувстват у дома си и в Париж, и в Лисабон, и в Баден-Баден, и в Сао Паоло, но по-важното е, че Париж, Лисабон, Баден-Баден, Сао Паоло… чувстват дома в картините ти и всеки, докоснал се до тях, носи по пътя си частица България в сърцето си…
Корабът на твоето въображение е спирал на много пристанища, но всеки път очакваме да видим новия ъгъл, от който интерпретираш Вселената и различния начин, по който ще я поднесеш на хората, правейки живота им по-красив.
От сърце ти желая много здраве, попътен вятър и работата ти да продължава да върви по мед и маслени бои!”, гласеше част от поздравлението на министър Вежди Рашидов.
Георги Лечев е роден през 1949 г. Завършил е Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий”. Списъкът на изложбите му по целия свят – Европа, Америка, Австралия, Япония е внушителен, неговите награди – също. Художникът твърди, че в личната си история от над 100 изложби няма нито една, в която да не е показвал нови картини.
Юбилейната изложба „Пътят” на Георги Лечев ще може да се види всеки ден от 10.00 до 19.00 ч. до 29.10.2009 г. в Галерия „Средец” на Министерството на културата.
Днес, 21 октомври, от 18.00 ч. в Галерия „Арте” ще бъде открита и втора юбилейна изложба с творби малък формат на Георги Лечев.
Повече информация за автора може да се види на: http://www.lechevart.com/.