Газова бутилка изпепели апартамент в Севлиево

Бутилка с пропан-бутан е избухнала и е унищожила апартамент в Севлиево днес преди обед. 58-годишния В.К. – собственик на изгорелия апартамент, е приет в болница с изгаряния и обгазяване. От взрива мъжът получил обгаряния на лицето, тялото и левия крак. Настанен е в хирургично отделение.

Инцидентът е станал днес около 11.40 ч. Силен взрив стреснал съседите в блока. Сигналът за пожара е бил подаден от етърва му, която живее в съседния апартамент. В това време пострадалият мъж сам излязъл пред блока, където брат му потушил пламналото му тяло. Заради скорошна операция на щитовидната жлеза, човекът не говорел и не могъл да обясни какво точно се е случило. Преди това общувал с близките си само с бележки.

Веднага след взрива пламъците обхващат целия апартамент, вследствие от което цялото имущество е изпепелено. В една от стаите имало и чували със стари дрехи, които допълнително разпалили пожара.

Пострадалият живеел сам, бил пенсионер по болест и преживявал със стотина лева пенсия. Домът му не бил застрахован. Според етърва му той се отоплявал на дърва, но често за сгряване използвал и газовата бутилка. Стреснатите съседи коментираха, че пострадалият често злоупотребявал с алкохол и че преди време наводнил апартамента на втория етаж./DarikNews/