В 23.20 часа на тел. 166, в дежурната част на РУМВР-Сливо поле е получен сигнал, че в с. Голямо Враново, докато се прибирала към дома си, е отвлечена 16-годишна от селото

В 23.20 часа на тел. 166, в дежурната част на РУМВР-Сливо поле е получен сигнал, че в с. Голямо Враново, докато се прибирала към дома си, е отвлечена 16-годишна от селото. При проведените първоначални полицейски действия, в 23.35 часа по третокрласния път, в района на с. Черешово, дежурен наряд от РУМВР – Сливо поле спрял за проверка лек автомобил „ВАЗ“ с разградска регистрация, управляван от Е.В./40г./ от разградското с. Севар. В колата те открили девойката и още трима души от същото село. В хода на разследването е изяснено, че момичето е било насила е отведено от селото й за да встъпи в брак с 19-годишния А.А., който също пътувал в автомобила. Мъжете пък обяснили пред полицаите, че момичето е живеело с младежа, но избягало при родителите си и те сега искали да я върнат. По случая е образувано дознание.
На 28 март възмутени граждани сигнализирали за хулиганска проява на ул. „6-и септември“ до храм „Свети Георги“. На място служителите на реда изяснили, че З.И./65г./ е извършил непристойната проява. Той просел пари от хората до храма и ако те му откажели, отправял обидни думи по техен адрес и ги заплашва със саморазправа като по думите им размахвал и нож.
За извършеното от 65-годишния е съставен акт по УБДХ и с решение на РРС, от 29 март, му е наложено наказание «задържане в поделенията на МВР за срок от три денонощия».