В. Сидеров: Новини на турски по национална телевизия е антиинтеграционна политика

Като антиинтеграционна политика определи Волен Сидеров излъчването на новини на турски език по националната телевизия. „Когато се дадат новини на друг език, освен български, в национална телевизия, това означава, че има общност от хора, за които държавата не иска да овладеят българския език“, заяви той по Дарик радио.

В предаването „Годината“ лидерът на „Атака“ коментира: „Ние не сме против това емисии или предавания на турски да има в отделни регионални, кабелни и прочие телевизии, но не в националната централна емисия, където по този начин официално се признава, че сме дуалистична държава и че има общност от хора, за която правителството и държавната телевизия не искат да се интегрира“. Сидеров изрази учудване защо ръководството на БНТ не е излязло с позиция по въпроса.
През седмицата при обсъждане на проектите за промяна в Наказателния кодекс „Атака“ постави въпроса за смъртното наказание. Темата Волен Сидеров коментира така: „Когато сме правили събрания и митинги, много хора са поставяли този въпрос. Голямо мнозинството от гражданите не знаят, че в европейското законодателство смъртното наказание е невъзможно да бъде възвърнато и е много сложен въпрос. По принцип обаче има нагласи в нашето общество то да се върне“.
Относно разменените през седмицата реплики между лидерите на „Атака“ и РЗС, Сидеров коментира: „Аз съм критикувал и продължавам да критикувам непоследователното и даже истерично поведение на лидера на РЗС, с което той подрива възможността за стабилно мнозинство, с което да се даде време това управление да се стабилизира, да излезе България от кризата и също така да се даде възможността бившата компартия и нейният сателит ДПС да излязат от управление“. За пререканията в парламента между двамата Сидеров добави: „Той прекрачи всички морални граници с просташките си изказвания, намесвайки съпругата ми и неща, които са чисто лични, интимни, семейни, което говори за дълбокия комплекс при него“.
Относно това какви трябва да следващите стъпки в управлението на страната, лидерът на „Атака“ каза: „Чувства се липсата от изработване и приемане на една национална доктрина. Ние може да сме в съюз на европейските държави, но на България й липсва национална доктрина с приоритети, с перспектива и стратегически план, която да се приеме от парламент, правителство и следващи правителства“. Информация на Дарик радио. /БГНЕС