В РУ-Кърджали вчера в 15 часа е задържан Б.М./46г./ за отправени закани към 67-годишен мъж

В РУ-Кърджали вчера в 15 часа е задържан Б.М./46г./ за отправени закани към 67-годишен мъж. Враждебните отношения между двамата възникнали в резултат на неуредeн спор за ползването на земя. Задържаният вчера е бил предупреждаван с полицейски протоколи да прекрати изпращането на заплашителни съобщения и изясняването на отношенията да стане по законен ред. Проверката по случая се извършва от криминалисти от ОД на МВР.
София. Криминалисти от столичното Девето РУ задържаха 38-годишен мъж, откраднал автомобил. “Форд Сиера”, паркиран пред блок в жк:”Люлин” бил откраднат. След проведените оперативно-издирвателни действия бил установен и задържан извършителят – И.С., криминално проявен за кражби. Материалите са предадени в Софийската районна прокуратура.
Извършител на кражба от жилище в столичния квартал “Триадица” задържаха криминалисти от Четвърто РУ. На 31 май собственикът подал жалба, в която разказал, че с подбран или подправен ключ било проникнато в жилището му. От там липсвали преносим компютър и два скъпи ръчни часовника. За броени дни криминалистите влезли в следите на извършителя и на 1 юни задържали 18-годишния Т.Т., криминално проявен за кражби. Вещите са открити и иззети. Материалите са докладвани на Софийската районна прокуратура.