В Пловдив задтржаха двама серийни крадци от домове

Те действали на територията на РУ-Стамболийски

Полицията задържа двама мъже, заподозрени в извършването на серия домови кражби на територията на РУ-Стамболийски. В ареста на управлението за 24 часа са П.А. /36г./ от Пловдив и В. К. /31г./ от банското с. Филипово, известни на полицията.
Вчера в 18,30 часа е получен сигнал за взломна кражба от къща в с. Ново село. Нападателите проникнали в жилището, като разбили заключващите механизми на алуминиева дограма и взели преносим компютър, цифров фотоапарат и марков парфюм. Непосредствено след кражбата съсед видял двама мъже да бягат от къщата. Благодарение на даденото точно описание полицаите задържали в лек автомобил “Мазда 626” 36-годишния П.А. Малко по-късно служителите заловили и В.К. /31г./ в лек автомобил “Алфа Ромео 145”. Във втората кола бил намерен преносимия компютър, скрит под яке на предна дясна седалка.
Поради явното сходство с други домови кражби на територията на районното управление, домовете на двамата заподозрени в Пловдив са претърсени. От жилището на В.К. са иззети златни накити, цифров фотоапарат и мобилен телефон, чиито произход ще се изяснява. В апартамента на П.А. е открит още един цифров фотоапарат. Събраните материали по случая ще бъдат докладвани в Районна прокуратура – Пловдив.