В Пловдив е задържан дилър на дрога

Мъжът бил наблюдаван от няколко месеца, в акцията са участвали служители от ГДБОП и Криминална полиция при ОДМВР-Пловдив

При съвместна специализирана операция бе задържан мъж, заподозрян в разпространение на наркотици. Акцията бе проведена вчера в Пловдив и в нея участваха служители от ГДБОП и “Криминална полиция”- ОДМВР-Пловдив.
29-годишният Ж.К. от Скутаре бил наблюдаван от няколко месеца и акцията била внимателно планирана. Така снощи  около 23 часа на ул.”Рогошко шосе” той бил адържан заедно с 19-годишната му приятелка Б.Д. от Граф Игнатиево. Двамата пътували в  лек автомобил “Опел Вектра”.
При последвалото претърсване в дома на Ж.К. в Скутаре били открити и иззети 2.450 кг амфетамин, 5.300 кг марихуана, 303 таблетки с различни щампи, 4 електронни везни, множество празни найлонови пликове и 3 100 лева. Установено е, че Ж.К. е купувал амфетамина, хапчетата и марихуаната от София, като част от марихуаната отглеждал в двора на къщата си в селото. Той разпространявал наркотичните вещества в Пловдив и областта. При продажбата на улично ниво на това количество наркотични вещества печалбата възлиза приблизително на  126 000 лева, уточняват от областната дирекция.
Ж.К. и приятелката му са задържани в ареста за 24 часа. Работата по случая продължава.