В момент на взимане на подкуп, служители на “Икономическа полиция” в областната дирекция задържаха уролог

В момент на взимане на подкуп, служители на “Икономическа полиция” в областната дирекция задържаха уролог. Акцията е проведена, след разследване на подаден от гражданин сигнал, че 42-годишният лекар Е.Г. му е поискал 650 лв. за да оперира негов роднина. В резултат на внимотелно планираните действия под ръководството на Окръжна прокуратура, вчера медикът попаднал в полицейския капан. Той е задържан непосредствено след взимане на подкупа в болничното заведение, в което работи. Срещу Е.Г. е образувано досъдебно производство и е привлечен в качеството на обвиняем за престъпление по чл. 301 от НК. Работата по документиране на престъплението продължава.
Вчера в РУМВР бил получен сигнал от 31-годишен старозагорец,  че предната вечер докато пазарувал, неизвестен му откраднал мъжка чантичка с лични документи, банкови карти, 1000 евро и 480 лева, поставени в количката. При проведените бързи оперативно-издирвателни действия е задържан 18-годишният А.К. от Стара Загора. Той бил засечен докато шофира л.а. «Нисан», който веднага след кражбата закупил на старо. Оказало се, че тийнейджърът не притежава и свидетелство за правоуправление. АК. е осъждан 12 пъти като непълнолетен за кражби на територията на различни области. Наложена му е 24-часова мярка, образувано е досъдебно производство и му е съставен акт за управление на кола без свидетелство за управление.  Работата по документирането на цялостната му престъпна дейност продължава.

8-месечно момиченце е настанено в Института “Пирогов” без опасност за живота, задържана е неговата баба – С.И. /43 г./ от Ихтиман. Сигнал за инцидента е получен в местното районно управление малко след 16 часа вчера от местен жител. Той съобщил, че от съседния апартамент се чуват неистови детски писъци. На място веднага пристигнал полицейски екип, който заварил потресаваща картина – бебето било в кръв, а бабата – пияна. При извършения оглед те открили по тялото на детето множество следи от нанесен побой. Момиченцето светкавично било отведено в болницата за оказване на медицинска помощ, а С.И. е задържана с полицейска мярка за 24 часа. В хода на проведените действия е установено, че майката и бащата на детето излезли за малко и оставили рожбата си на грижите на бабата. Работата по документирането на случая продължава.
Двама са задържани за нанесен побой над полицай, а трети техен съучастник се издирва. Инцидентът е станал снощи около 19.00 часа на ул.”Павел Вежинов” в Долна баня. По първоначални данни всичко започнало от лек пътен инцидент. Лек автомобил “Фолксваген Пасат”, докато задминавал паркирано “АУДИ-80”, шофирано от служител на РУМВР-Ихтиман, който не бил по това време на работа, счупил страничните огледала. След удара шофьорът на фолксвагена Б.С./29г./ и спътникът му В.С./55г./ изскочили от колата и се нахвърлили с юмруци върху полицая. Към тях се присъединил и техен познат – В.С. /31 г./. Все пак полицаят успял да подаде сигнал в районното управление и на място пристигнали полицейски екипи, които задържали пътника в колата и техния помощник. При вида на полицаите шофьорът успял да изчезне, а 31-годишният оказал яростна съпротива и успял да скъса светлоотраизтелната жилетка на единия от полицаите. На пострадалия е оказана медицинска помощ. Образувано е досъдебно производство, работата по случая продължава.