В Бургас разкриха нарколаборатория за отглеждане на марихуана

narkoticiИззети са над 50 саксии с канабисови растения, 130 грама амфетамини, 60 грама хероин, 50 грама марихуана, по случая е задържан 25-годишен мъж.

Нарколаборатория е открита при проведената специализирана полицейска операция от служителите на сектор “Борба с организираната престъпност” към ОДМВР- Бургас и Четвърто РУ, под прякото наблюдение на прокуратурата. В частен апартамент в комплекс “Меден Рудник”, пред жилището си е задържан Ц.И./25г./ от Бургас, у когото спецполицаите открили пакетчета хероин. При задържането му, той направил опит да избяга, самонаранил се и оказал яростна съпротива, което наложило използването на физическа сила и помощни средства.
При последвалите процесуално-следствени действия в жилището, наето от 25-годишния мъж, разследващите установили, че една от стаите е оборудвана за отглеждане и съхранение на марихуана – иззети над 50 саксии с канабисови растения, поставени в специално пригодена с инсталации за проветрение, осветление и сушене, 130 грама амфетамини, 60 грама хероин, 50 грама марихуана. В другата стая – оборудвана за разфасоване на дрогата в дози за улично разпространение са отрити 10 грама кокаин.
При последвало претърсване на апартамента на родителите му в комплекс “Лазур” били открити и иззети найлоново пликче с 30 таблетки амфетамини, пликче метамфетамин и пликче хероин, както и сгъваем нож.
В хода на операцията е установено, че Ц.И. ползвал лизингов джип “Сузуки гранд
витара”, без официални трудови доходи.
25-годишният мъж е задържан за 72 часа, предстои искане на постоянна мярка задържане под стража. Срещу него е повдигнато обвинение за отглеждане, производство и пласиране на наркообразуващи култури /чл.354 А и В от НК/.