Въоръжен грабеж от офис на фирма разкриха криминалисти от Първо РУМВР

Въоръжен грабеж от офис на фирма разкриха криминалисти от Първо РУМВР. На 15 януари около 18.30 часа в офиса на ул. “Велчо Атанасов” влязъл непознат мъж, заплашил служителката с пистолет и отмъкнал 500 лева. В разкриването на престъплението се включили и криминалисти от столичния сектор “Грабежи”. След задържането на Б.С. /27 г./ е проведено разпознаване от потърпевшата. Наложена му е мярка “Задържане под стража” за срок от 72 часа. Работата по установяване и на други, извършени от него престъпления, продължава.
За броени дни криминалисти от Второ РУ установиха извършител на грабеж, извършен на 29 януари. Пред кафене на Централна гара 19-годишният М.В. нападнал и нанесъл побой на мъж от провинцията и му отнел сак с дрехи, мобилен телефон и 240 лева. М.В. е с мярка за неотклонение “Задържане под стража” в следствения арест на бул. “Г.М.Димитров”.
Криминалисти от Четвърто РУ разкриха авторите на два грабежа. На 8 януари в Южния парк столичанин бил нападнат в гръб и напръскан със спрей в лицето от непознати, които му отнели портфейла с документи и 650 лева. Извършителите са В.С./23г./, М.С./18г./ и двама 17-годишни младежи. Няколко дни по-късно, отново в Южния парк, те нападнали столичанка, съборили я на земята и отнели дамската й чанта с документи, два мобилни телефона и 150 лева. Част от откраднатите вещи са намерени и иззети. Работата по установяване и на други извършени от задържаните престъпления продължава.
Също за грабеж на дамска чанта в Шесто РУМВР е задържан 26-годишният В.Л.. На 11 януари в ж.к. “Бели брези” издърпал  насила чантата на 58-годишна жена с документи, 82 лева и мобилен телефон. Задържаният е привлечен в качеството на обвиняем. Наложена му е мярка “Задържане под стража”.