Въоръжен грабеж на трезор в центъра на столицата

policia2-1 (4)Полицаите от СДВР работят по сигнал получен на тел. 112 десет минути след полунощ, съобщиха от пресцентъра на МВР.
По първоначални данни група маскирани нахлули в денонощен трезор на бул. “Дондуков”, обезоръжили двамата охранители и им поставили белезници.
По първоначална информация са разбити голям брой касети, вдигнали камерите към тавана и задигнали компютъра, в който се съхранявали данните от системата за наблюдение. На място е извършен оглед. Предприети са действия по разкриване на дръзкото престъпление.
БГНЕС припомня, че телевизия PRO.BG съобщи, че нападателите са били тежко въоръжени, заради което униформените предприеха масирана акция по издирването им. Загубите от сейфовете на трезора тепърва ще се изчисляват. 10 здрави мъже нахлули в денонощния обществен трезор на бул. „Дондуков“ около 1 часа след полунощ. Въоръжени били с автомати и пушки. Справили се с двамата възрастни пазачи с по един удар в главата, закопчали ги с белезници и ги проснали на земята. След това започнали да отварят сейфовете наред. Събрали плячката светкавично и избягали с няколко автомобила. Преди нахлуването в трезора, човек от бандата застанал пред вратата и показал клиентска карта за трезора. Само така можело да му отворят да влезе. Единият от охранителите е с лека разкъсна рана на главата. Възрастният мъж прекара повече от час в линейката, все още закопчан с белезниците на обирджиите. Същата беше и съдбата на колегата му, който се отърва без рани, но също остана окован часове наред. Заради грабежа, в продължение на часове полицията издирваше крадците. Първо с масови проверки на коли, а след това и с издирване на изоставени автомобили в околностите на София. Щетите ще се изчисляват днес и в идните дни. При предишния обир на сейфове през април, се споменаваше колосалната сума от един милион лева липси. /БГНЕС