Възрастен мъж загина при пожар в борова гора

Възрастен мъж загина при пожар в борова гора. Вчера на обяд в РУ ПБС Силистра е съобщено за пожар  в местността „Орехова гора”. Пристигналият на място пожарен екип установява, че става въпрос за пожар в суха трева. От пламъците огнеборците изваждат безжизнено тялото на Н. П. /67 г./ По данни на очевидец загиналия е овчар. Произшествието е посетено от оперативно- следствена група на ОДМВР Силистра. Причината за пожара се уточнява, предполагаемата е нерегламентирано палене на сухата трева.
В 16.05 часа вчера на тел. 112 е подаден сигнал за бедстващ парапланерист върху клоните на дърво на крайбрежната алея в гр. Варна между 1 и 2-ра буна. На место е изпратен пожарен екип с автомеханична стълба. При пристигането се установява,  че на височина около 15 метра между клоните на дърво се е оплел парапланерист. С помощта на автомеханичната стълба огнеборците свалят на земята невредим  бедстващия парапланерист.
Вчера петнадесет минути преди 21 часа в РУПБС-Две Могили е съобщено за пожар в къща в с.Тръстеник. Произшествието е ликвидирано от два екипа на РУПБС-Русе. Вследствие на пожара е пострадала 67-годишна жена. Тя е настанена за лечение в МБАЛ – Русе с изгаряния втора степен по врата и дясната страна на лицето.