Вчера служители от сектор сектор “Икономическа полиция” при ОДМВР – Ямбол и представител на КЗП извършили проверки на заложни къщи

Вчера служители от сектор сектор “Икономическа полиция” при ОДМВР – Ямбол и представител на Комисията за защита на потребителите /КЗП/ – Бургас, извършили проверки на заложни къщи относно спазването на искванията на Наредбата за дейността на заложните къщи /НДЗК/. В хода на проверката е установено, че в две заложни къщи на ул. “Търговска” и  на ул. “Преслав” са извършвани продажби на заложени вещи без писмено да са уведомени за това съответните притежатели на заложни билети. Деянието е административно нарушение по чл.11 ал.3 от НДЗК. Съставени са констативни протоколи за нарушенията. Предстои да бъдат издадени актове за установяване на административни нарушения.
Вчера служители от сектор “Борба с организираната престъпност” – Ямбол открили и иззели 15 стека цигари без бандерол. Цигарите са намерени при извършена проверка на в лек автомобил “Опел Астра” спрян до 58 блок на к-с” Граф Игнатиев” в Ямбол. За случая е уведомена Агенция митници. Днес ще бъде издаден акт по Закона за акцизите и данъчните складове на  49 годишния собственик от Ямбол.