Вчера полицейски инспектор от ПУ получил сигнал, че в магазин двама клиенти опитали да прокарат в обращение неистинска банкнота

Вчера около 12.55 часа младши полицейски инспектор от ПУ–Братя Даскалови получил сигнал, че в магазин за хранителни стоки в с. Марково, двама клиенти опитали да прокарат в обращение неистинска банкнота с номинал 50 лв. Незабавно били предприети заградителни действия и час по-късно в с. Братя Даскалови е спрян за проверка лек автомобил “Форд Ескорт”, шофиран от П.И./25г./ от Раковски. С него пътувал и 15-годишен младеж от същия град. В колата са намерени и иззети 19 неистински банкноти с номинал 50 лв., 3 ловни патрона 12 калибър и 10 малокалибрени гилзи – 22 кал. Двамата са задържани за 24 часа. Работата по изясняване на цялостната им престъпна дейност продължава РУ –Чирпан.
На 20 февруари 56-годишният А.С., във видимо нетрезво състояние, отправил обиди и закани към персонала на заведение в Стара Загора и изпратеният за прекратяване на скандала полицейски екип. Съставен му е акт по Указа за борба с дребното хулиганство. Вчера районния съд му е наложил административно наказание –  300 лв. глоба.