Вчера към 9.50 часа в Чирпан по ул. “Плиска” се движел лек автомобил “Пежо 406”, управляван от неправоспособния П.Х. (46) от Чирпан

Вчера към 9.50 часа в Чирпан по ул. “Плиска” се движел лек автомобил “Пежо 406”, управляван от неправоспособния П.Х. (46) от Чирпан. При разминаване с лек автомобил “ВАЗ” с прикачено ремарке, пежото блъснало внезапно излязлото иззад “ВАЗ”-а на пътното платно 4-годишно момиченце от Чирпан. В резултат на удара, детето е загинало. П.Х е задържан за 24 часа. При извършената проверка, техническото средство не е отчело наличие на алкохол в издишания от водача въздух. Взета му е кръв за химически анализ. По случая е образувано досъдебно производство.
42-годишен турски гражданин загина при тежка катастрофа тази нощ. Инцидентът станал около полунощ на пътя Разград – Русе, малко преди Дервента. Товарният автомобил марка “Скания” с прикачено ремарке излязъл от пътя на завой и се преобърнал на лявата си страна при движение с несъобразена скорост. Водачът на тира, изхвърчал от кабината и затиснат от ремаркето,  починал на място. Образувано е досъдебно производство по чл. 343, ал.1, буква “А” и “Б” във връзка с чл. 342, ал.1 от НК.