Вчера в Пловдив са проведени две специализирани полицейски операциипо противодействие на наркоразпространението

Вчера в Пловдив са проведени две специализирани полицейски операциипо противодействие на наркоразпространението. В ареста за 24 часа са задържани общо седем души. Снощи служители на Второ РУ и сектор “Криминална полиция” са заловили в Пловдив  в момент на продажба на наркотици трима мъже с 10 грама марихуана и 35 грама амфетамин. В резултат на последвалите оперативно-издирвателни действия в Съединение бил задържан още един мъж, у когото са били намерени 40 грама марихуана и 15 грама амфетамин. Двама от задържаните са известни на полицията.
Служители от Трето РУ и отдел БОП-Пловдив заловили трима мъже, известни на полицията.  При претърсванията са иззети две електронни везни със следи от бяло прахообразно вещество, много пакетчета с бял прах, който при полевия тест е реагирал на амфетамин, и годишна винетка за товарен автомобил, чийто произход се установява. Материалите по случаите са докладвани в прокуратурата.
Друг мъж, заподозрян в притежание на наркотици е задържан в Асеновград. На площад “Академик Николай Хайтов” полицаи спрели за проверка на Б.К./25г./ от Златовръх, който успял да изхвърли на земята кутийка с две пакетчета със зелена тревиста маса. При последвалото претърсване в квартирата му в Асеновград били открити още 9 пликчета със суха тревиста маса. Б.К. е задържан в ареста за 24 часа. Предстои да бъде извършена експертиза на съдържанието на иззетите пликчета.