Вчера автопатрул спипал двама мъже, докато се опитвали да изнесат откраднатите метални тръби от района на болницата в Самоков.

Вчера автопатрул спипал двама мъже, докато се опитвали да изнесат откраднатите метални тръби от района на болницата в Самоков. При обход на района патрулиращите полицаи забелязали двамата, които тъкмо се опитвали да прехвърлят чувал през оградата на старата сграда на инфекциозното отделение. По време на задържането станало ясно, че К.Д. /29г./ и В.В. /26г./ демонтирали тръбите с намерението да ги предадат в пункт за изкупуване на черни и цветни метали. Задържани са за 24 часа, образувано е досъдебно производство.
Други двама мъже пък направили опит да откраднат релси от ж.п. гара “Саранци”, но били изненадани от елинпелински полицаи. Снощи в местното РУМВР бил получен сигнал за кражба на железопътни релски в района на гарата. Пристигналият на място автопатрул заварил И.П./28 г./ от с. Чавдар с личния му автомобил “Опел Вектра”. В хода на разследването станало ясно, че заедно с М.Д. /35 г./ се опитали да откраднат от местната складова база три метални релси. Наблизо бил открит и камион, в който двамата имали намерение да натоварят откраднатото. Извършен е оглед. По случая е образувано досъдебно производство.