Всички от престъпната група, подпомагана от полицай, остават в ареста

Окръжният съд в Пловдив остави в ареста всичките десет души, обвинени в участие в организирана престъпна група. Въпреки пледираните от адвокатите по-леки мерки, магистратите наложиха най-тежката „задържане под стража“, съобщава БГНЕС.

Мъжете са обвинени, че през периода април – декември тази година са участвали в организирана престъпна група, извършвала кражби и грабежи на територията на цялата страна. Бандата е извършила кражби в Козлодуй, където бяха задигнати 80 хиляди лева от клона на ЦКБ, и в Троян, когато от офис на фирма бяха отмъкнати 90 хиляди евро. Престъпната група е опитала да направи обир в Пловдив, подготвяла е грабежи в София, Хасково и Гоце Делчев.

Бандата, занимаваща се с касоразбивания, кражби от банкомати и въоръжени грабежи беше заловена от пловдивската полиция по време на специална акция в нощта на петък срещу събота. Трима от групата бяха задържани при опит да оберат обменно бюро в Пловдив. Останалите са заловени във Враца и София. Бандитите са били подпомагани с информация от бившия шеф на РПУ-Бяла Слатина Тони Костадинов, който е бил уволнен от МВР през септември заради участието му в така наречения „частен КАТ“./DARIK news/