Волен Сидеров: Постъпката на Румяна Желева е проява на чест и достойнство

Категорично поддържах кандидатурата на Румяна Желева. Смятам, че цялата мръсна кампания, която се изля срещу нея, беше дело на БСП, НДСВ и ДПС – на техните представители в Европарламента. Това каза пред Агенция “Фокус” Волен Сидеров, лидер на ПП „Атака”.
Тази кампания беше невероятно долнопробен удар срещу България – каза той.
Постъпката на Румяна Желева е проява на чест и достойнство – рядко срещани жестове в българската политика. Макар че лично аз смятам, че тя трябваше да продължи борбата и да се преборят в Комисията по развитие и председателския съвет на Европарламента – каза Сидеров.
Що се отнася до Кристалина Георгиева – за нея знам, че е високо ценен специалист в чужбина, в Щатите, в Европа. Абсолютно право е на премиера Борисов като председател на спечелилата изборите партия да предложи кандидатура и това не трябва да се оспорва от него – каза Сидеров.
Нашите европредставители заеха точната позиция – те разобличиха тези български евродепутати като Антония Първанова, Филиз Хюсменова, Кристиан Вигенин, които разиграха една мръсна кампания срещу Желева. Нашите европредставители разобличиха това нещо, посочиха ясно, че изслушването на Желева не е провал, както беше представено у нас. Тричасово изслушване, което според тях премина в рамките на абсолютно нормалното и според тях е разиграна кампания. Това беше тяхната позиция и те защитиха Румяна Желева – каза Волен Сидеров./агенция Фокус/