Военнослужещите от Шеста охранителна рота и Оперативната група за обучение и връзка се завръщат от Кандахар

Министърът на отбраната Аню Ангелов ще посрещне днес, 8 февруари, българските  военнослужещи от 6-та охранителна рота и от Оперативната група за обучение и връзка (OMLT), които се завръщат от участие в мисията на ИСАФ. На церемонията ще присъстват началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов и командващият Съвместното оперативно командване генерал-лейтенант Атанас Самандов.

В страната се завръщат около 260 български военнослужещи от охранителната рота, с командир капитан Огнян Марков и заместник-национален командир подполковник Ангел Турманов. Те изпълняваха задачи по охрана на летище «Кандахар» в операцията на НАТО в Афганистан.

С тях пристигат 6 български и 7 американски военнослужещи от Оперативната група за обучение и връзка (OMLT), които съвместно  изпълняваха задачи по обучение на Афганистанската армия.

След официалната церемония по посрещането министърът на отбраната Аню Ангелов, началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов и командващият Съвместното оперативно командване генерал-лейтенант Атанас Самандов ще дадат кратък брифинг.