Водолей (21 януари – 19 февруари) Хороскоп

Елемент – въздух

Характер – мъжки, неподвижен, положителен

Управляваща планета – Уран

Любима фраза – „Аз знам!“

Подходящи камъни – тюркоаз, аквамарин, сапфир, топаз, аметист, кехлибар

Щастливи числа – 2, 9, 11, 13
Положителни черти – комуникативни, изобретателни, интелигентни, оригинални

Отрицателни черти – разсеяни, непостоянни, разпилени, индивидуалисти

Водолеят властва от 21 януари до 19 или 20 декември. Заедно с Близнаците и Везните, той е представител на въздушните знаци.

Водолея обича свободата, той иска да е независим и му е много неприятно, когато някой го ръчка и командва какво да прави. Да не говорим, че ако директно му се нарежда той избеснява. Бъдете сигурни, че това е най-сигурния начин да го накарате да постъпи точно обратното. Често Водолеите изглеждат доста странно – не само с държанието си, но и на външен вид. Почти винаги не се вписват в общоприетата обстановка и правила. Не подозираш, че са способни на такова нещо, докато изведнъж не им прещрака някоя бурмичка. Доста често се случва да скандализират обществото с някоя своя постъпка. Интересно им е да следят как реагират другите на тяхното „неадекватно“ поведение и дори се забавляват.

В мисленето си представителите на тази зодия изпреварват другите хора и планират няколко години напред. Имат много добри идеи, които успяват да развият и дори стигат до научни открития. Но не обичат някой да им се меси в работата и са единаци. Най-добрите професии за тях са свързани с науката и техниката. Това е заради острият им ум,  който много бързо пресмята и се ориентира в камари от данни.

В любовта Водолея не обича да е много обвързан. Трудно му е да се време завинаги във вярност на някого. Когато сключат брак, то ще е след дълго обмисляне и партньора им е почти винаги е пълна тяхна противоположност.

Здравето им е стабилно, не обичат много лекарствата, а по-скоро си падат по нетрадиционната медицина. Може да ги видите да берат билки или да практикуват йога. Слаби места са им долната част на краката. Често получават алегрии, защото са доста чувствителни, не само по характер, но и на външен вид.