Водата и глината като лекарство

voda i glinaВодата съдържа огромно количество микроеле­менти: олово, хром, кадмий, барий, селен, манган, мед, цинк, магнезий, йод, бром, никел, литий. Специални лаборатории следят количеството на микроеле­ментите във водата да съответства на установените стандарти. Ако например във водата липсва литий, хората често изпадат в депресии.

Литий може да получите в домашни условия: пос­тавя се бучка захар в супена лъжица и се държи над печката — щом захарта се разтопи, се изтръсква над нея пепел от запалена цигара и лъжицата се потапя в половинлитров буркан с вода. На другия ден водата с литий е готова — тя ще ви помогне да се освободите от депресията, също така може да се използва за ком­преси.

Морската вода съдържа над 70 различни микрое­лемента; тя не става за пиене, но е изключително подходяща за компреси с глина.

Можем да определим какви микроелементи не ни достигат чрез анализ на космите: концентрацията на микроелементи в тях е 10 пъти по-голяма, отколкото в кръвния серум. Обикновено в косата на болните от шизофрения се съдържа повече олово и желязо и по-малко кадмий и манган, отколкото в косата на здрав човек. Недостигът на цинк говори за липса на вита­мини в организма, а това води до образуването на аденоми, импотентност, диабет, влошаване на зрени­ето и др.

С водата човек получава микроелементи, а с потта ги губи. Вода, в която са накиснати джанки или це­лина, утолява жаждата за 30 минути, а освен това на­малява потоотделянето. Често в старите леярски це­хове в медните съдове за вода са сипвали по шепа глина.