ВЛАДИСЛАВ

Значение и произход на името: да владее в слава, да бъде славен владетел (от славянски).

Характер и съдба: не може да се каже, че характерът на Владислав е от най-лесните. Енергията на името придава на човека значителна твърдост, силна воля, издръжливост, външна откритост.

Владислав е много почтен, трудолюбив и коректен. Не приема несправедливостите, но невинаги има сили да се бори срещу тях. Може да направи артистична кариера, но също така да преуспее в бизнеса, политиката или на някаква ръководна работа.

Въпреки че наглед е много приятен човек, зад външната привлекателност понякога се крият и не толкова положителни черти: той например има склонност да разчита на другите, а в случай на успех да обира всички лаври лично за себе си. Чувството му за собствено достойнство с силно развито, но самият той обича да иронизира, дори да се присмива па околните.

Владислав харесва чувствителните и нежни жени. Най-често обича само една жена и запазването на вярност в брака не представлява трудност за него.

Особености на общуването с него: ако по някакъв начин сте застанали на пътя на Владислав, подгответе се – той най-вероятно ще се опита да ви направи за посмешище. При решаването на спорни въпроси не забравяйте за неговата дипломатичност, затова, ако той се е съгласил с вашата гледна точка, подчертайте още веднъж правилността й, но не директно, а с помощта на някакъв нагледен пример.

Астрологична характеристика. Зодиакален знак: Дева. Планета: Меркурий. Цвят на името: светлокафяв. Камък-талисман: топаз. Растение: липа. Животно: заек. Щастлив ден: сряда.

Имен ден: 5 декември — Преп. Сава Освещенни.