Високите обувки издават страст

Лято, приключения, любов, страст, отдаване – какво е всичко това без жената! Каквато и да е роклята, задължително е обувките да са с висок ток.

Новата вълна приижда от Бразилия – страната, вдъхновила не един дизайнер да създаде шедьоври в тоалетите и аксесоарите. Последното течение е подвластно на карнавала – шумен, пъстър, пищен, главозамайващ. Погледът се плъзга върху танцуващите богини от гърдите към ханша, докато стигне до глезените, смятани за най-изкусителните в женското тяло. Те пък завършват с умопомрачителни обувки – изящни, на супервисок ток, понякога „гарниран“ с чудновата платформа. Тази прелестна шемет се е нагърбила да популяризира у нас Катрин Георгиева, която единствена предлага невероятните модели на SHUTS – бразилската марка, открила повече от 800 магазина в света.
„Хората свързват карнавала в Рио с високи токове, с пъстрота, ексцентричност и веселост – казва чаровната млада дама. – Световният прием на марката се дължи на естествените материали отвън и отвътре на обувката и задължителната ръчна изработка. Отличителна черта е и високият клас качество. Централата е в Сао Пауло, като идеята е да се създава мода за парти. От всички модели само понякога могат да се срещнят тип балерини или обувки със среден ток – останалите са се повдигнали на височина 10-15 см. Тънки и плътни токове, платформи, елегантни каишки, ефектни змийски мотиви, много коркови елементи – всички те са част от всемирното лятно забавление.“

Почитателките на умерените емоции ще открият чепици в пастел. Вписването на цвета в лятната шарения е заради каишките – жените се притесняват да ги носят, за да не „прерязват“ ходилата им, а така те се сливат с тях. Но пастелът не е скучен – той е разнообразен със закачки с капси, имитации на змийска кожа, много корк, с метални нишки на тока и платформата.

Задължителен за официалните модели е сатенът – червен и черен, както и лакът. Много ефектни са платформите, изцяло изработени с конски косъм. Всъщност използването на косъм от пони е на мода от няколко години. Напоследък обаче естественият цвят се багри в различни тонове, което дава възможност за разнообразни фешън комбинации в изисканите кафяво и бежово. Другото предимството е ръчното везане. Дървените платформи са представени с метални пластинки отпред за ефектна и завършена визия.

Цветята в обувките и чантите са вплетени за повече настроение, а предлагат и възможности за красиви летни комбинации. Днес са на мода папагалските съчетания на циклама, виолет, синьо, огненожълто, червено, зелено.

Магазинът на Катрин е единствен в София. За успокоение на суетните тя внася само по 5 чифта от модел и залага на разнообразието. Сиреч е почти невъзможно да се засечете на ВИП парти с дама, която да носи същите като вашите суперобувки. В края на август пристига есенно-зимната колекция. Хит в нея са изрязаното връхче отпред и вариантите със и без пета. Тези модели се носят с плътни чорапи в контраст с цвета на чепика. Материите са също естествени. Новост е необичайното обработване на кожата, която проветрява обувката едновременно отвън и отвътре. В гамата пък навлиза един необичаен цвят – на слонска кожа -неутрални, но нестандартни оттенъци на сиво-черно, които идеално се връзват с тоалета и останалите аксесоари. /Figurata.com