Виното подпомага отслабването

Ние, хората, обичаме да приписваме на алкохолните напитки много лечебни свойства. Част от тези „достойнства“ са си чист мит, но повечето отговарят на реалността. В минимални дози алкохолът наистина може да топи килограми.

ПИЙ ВИНО, но по малко
„Напитката на боговете“ е заслужила своето название поради многото лечебни свойства, които притежава. Виното е наситено с енергията на слънцето и небето и съдържа голямо количество микроелементи, витамини и аминокиселини. Съставът му е много близък до този на човешката кръв и затова много народи го смятат за магична напитка.

Виното е тонизираща напитка, защото в състава му има антиоксиданти. То е отличен антисептик, дори било забелязано, че в лозарските райони заболеваемостта по време на епидемии на холера и туберкулоза е значително по-ниска. И в момента лекарите съветват да се пие вино, разредено наполовина свода, с оглед предотвратяване на инфекциозните заболявания. Белите вина помагат от организма да се изкарат излишните течности и са полезни при отслабнала сърдечна дейност. Има сортове, които са способни да изкарат дори радиацията от организма./lekar.bg