Вик и канализация за къщи и вили

Вик и канализация за различни къщи и вили по света

Голямо предизвикателство е да се постигне желания лукс или поне да се направи нужния комфорт на места, където може да се живее, но са или занемарени или стари. И като споменаваме стари имаме в предвид къщи от минали векове, където стандарта на живот и нравите са се различавали изключително от днешните обичаи и нрави. За прекарване на водопроводна и канализационна инсталация са необходими доста неща, едно от задължителните условия е наличие на сезонно обитаване.

Нужно е внимателен и гъвкав подход при прокарване на ВиК канали и тръби, без да се наруши здравината на носещи елементи, стени, панели и да се запази общата визия. Наред с техническите и задължителни изисквания за правилното функциониране значение оказва и естетическото оформяне за полагане, удобство, използване и достъпът при необходимост за други ремонтни работи. Липсата на компетентен подход може да провокира увреждания на важни елементи, а последващата експлоатация да предизвика трайни нарушавания.

След като бъдат обособени помещенията от се пристъпва към решаване на места за вертикални щрангове. При възможност целия ВиК пакет може да се помести в малка инсталационна шахта. Все по често такива шахти са направени от гипсокартон. Освен тръби на тези места се полагат кранове и други фитинги. Те са и неразделна част от цялата ВиК инсталация. Така тръбите са прикрити и не остават на показ и не нарушават визията на сградата. При етажни водопроводни разпределителни връзки е желателно ВиК отвори да бъдат прекарвани в стените, понякога изискват прекарване в пространства около касите на врати, разбира се далече от електрическа инсталация.

Може също така полипропиленовите тръби да се прикрият в мазилката. Когато тръбите се прокарват по външни стени е задължително да се изолират с топлоизолационни материали. Това условие е задължително в къщи, в планински и полупланински райони, където температурите  са нулата. С изолационните материали се избягва замръзване на системата. С помощта на фирма предлагаща къртачни услуги всяка една канализационна система може да е качествено направена и майсторски изпипана.