Взривили са автомобила на чужденец в София

Лек автомобил „Нисан Микра„, собственост на чужд гражданин, е бил взривен рано тази сутрин пред хотел „Хемус“ в столицата, съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов. По думите му взривът е бил малък и в момента полицията работи по установяване на причините за него.

Цветанов коментира и снощния взрив на столичния булевард „Пушкин“, при който беше засегнат автомобилът на депутата Делян Пеевски: „Взривът е поставен в кофата за боклук, в съседство е бил паркиран джипът. В момента не бихме извели като версия към кого е насочен взривът. Колегите работят, когато имаме повече информация, своевременно ще ви информираме“.

Според министър Цветанов не може да се твърди със сигурност, че служители на МВР са съдействали на лицата от групата на „Наглите„: „Има лица, които са в обсега на заподозрени в тази посока, но след като приключи проверката, ще мога да обявя конкретни резултати. Тогава може би може да говорим за „Наглите“ 3. Към настоящия момент мога да ви уверя, че тези за 10-11 души, които са задържани и днес ще се гледат мерките им, и за петимата, задържани вчера, съм убеден, че е цялостната структура на тази организирана престъпна група. Ако в процеса на разследване излязат нови лица, които са на по-високо ниво, естествено, ще бъдат заловени и ще бъдат потърсени съответните обвинения“./DARIK news/