ВЕНЦЕСЛАВ, ВЕНЦИСЛАВ

Значение и произход на името: да бъде венец на славата (от славянски).

Характер и съдба: човекът с това име е добър, спокоен и уравновесен, но често се влияе от не толкова положителните си приятели. Все пак той рядко се забърква в неприятни истории. Животът му е спокоен, защото енергията на Венцислав обикновено стига само колкото да преодолява обичайните житейски трудности.

Той не е лишен от втюбражение и добре разбира разминаването между желанията и възможностите си. Дълбоко го вълнуват идеите за преустройство на човешкия характер и на обществените отношения, но не е достатъчно активен и напорист, за да промени нещо наистина.

Венцислав е талантлив, но трудно прави кариера, като има склонност да прибягва до чужда помощ.

Но благодарение на трудолюбието, търпението и настойчивостта му издигането в служебната йерархия все пак е успешно.

В живота му има периоди на бездействие и мързел, дори на пълна апатия, но те не траят дълго и се сменят с активна дейност.

Венцислав е много чувствителен към всичко, свързано с доброто и злото, взема присърце чуждото нещастие и се старае да помогне на изпадналите в беда.

Благодарение на деликатността и интуицията си той прекрасно се ориентира в женската психология. Обикновено жените му имат доверие. Венцислав е добър съпруг и баща, обича семейството си, работи усърдно за общото благополучие. Жени се рано, проявява много търпение във всекидневието, но семейните отношения невинаги вървят гладко.

Особености на общуването с него: Венцислав е привлекателен със своята човечност, добро отношение към хората и животните. В общуването е уравновесен, държи се с достойнство, рядко се обръща с молби за нещо към околните.

Астрологична характеристика. Зодиакален знак: Водолей. Планета: Юпитер. Цвят на името: метал-но-сив. Камък-талисман: хиацинт. Растение: малина. Животно: зебра. Щастлив ден: събота.

Имен ден: 27 декември – Св. първомчк. и архидя-кон Стефан (Стефановден).