Велинградски и ракитовски пожарникари гасиха пожар в частни домове

Велинградски и ракитовски пожарникари гасиха пожар в частни домове. Сигнал за него бил подаден в петък около 06.30ч. в дежурната част на РУПБС-Велинград. Незабавно към мястото се насочили два противопожарни автомобила с дежурната смяна огнеборци. Установено е, че пожара възникнал в имотите на 60-годишната М.О. от Ракитово и съгражданина и К.Ш. /43 г./ Въпреки бързата и адекватна намеса на огнеборците стихията унищожила три плевни, едностайна жилищна постройка и гараж с паркиран лек автомобил „Фолксваген Пасат”. Засегнат е и част от покрива на двуетажна къща. Причините довели до възникването на пожара, както и нанесените от него щети са в процес на изясняване. На мястото е извършен оглед от дежурна група на РУП-Велинград, води се дознание.
Възрастен мъж загина при пожар вчера. Малко след 14 часа огнеборците от РУПБС-Перник получават съобщение, че гори апартамент на ул. “Струма”. Минути по-късно на адреса пристига един пожарен екип. На място се оказва, че от апартамента на петия етаж излизат гъсти кълбета дим. При влизане в жилището огнеборците откриват тялото на 83-годишен мъж, загинал от задушаване. Най-вероятната причина за инцидента е забравена храна върху включен котлон.
Шофьор и спътничката му са пострадали тежко при пожар, станал в лек автомобил с газова уредба. Ф.Д. /22 г./ от село Бърчево и 18-годишната Л.З. от Рудозем са настанени в болница с опасност за живота. Вчера в 19.19 часа на бензиностанция “Лукойл” на “Асеновградско шосе” бил спрял за зареждане лек автомобил “Фолксваген Пасат”. Малко след като потеглила колата пламнала. По първоначални данни пламъците са тръгнали от запалена цигара в автомобила, непосредствено след зареждане.