Везни (23 септември – 22 октомври) Хороскоп

Елемент – въздух

Характер –  кардинален, въздушен, мъжки

Управляваща планета – Венера

Любима фраза – „Аз балансирам!“

Подходящи камъни – изумруд, сапфир, бисер, берил, опал , лазурит

Щастливи числа –  7, 8, 9, 15 
Положителни черти – елегантни, търпеливи, обаятелни

Отрицателни черти – нерешителни, непостоянни, суетни, бъбриви

 

Въздушният знак Везни е за родените между 23 септември и 23 октомври. Много колеблива зодия, до втръсване обмислят всичко и то по няколко пъти и пак им е трудно да вземат решение. Ако става въпрос да помогнат със съвет на приятел, нямат равни. Винаги ще се отзоват и ще ви помогнат по най-добрия начин. Затова и имат много приятели, които понякога се изнервят от тяхната нерешителност.

 

Везните обичат да са център на внимание и да имат много приятели и почитатели. Искат всички да ги забелязват и да им се възхищават. Понякога това им изиграва лоша шега, защото не виждат реално нещата. Те са много тактични и не обичат да нараняват хората. По-скоро биха направили компромис със себе си, от колкото да откажат на някого.

 

Представителите на тази зодия са много интелигенти и умни. Говорят добре, особено когато имат публика, но обичат и да слушат, ако успеете да ги заинтригувате с речта си. Противоречиви са във почти всички сфери на живота си. Понякога са добри, понякога лоши. Има дни, когато са много дейни и активни и вършат всичко със замах, но в други периоди ги нападат депресиите и нищо не им се прави.

Нямат много здравословни проблеми, по-скоро такива дължащи се на депресивните им състояния. Слаби места са им бъбреците и кожата. Там заболяванията се дължат на прекаляването им с алкохол и мазни храни, затова трябва да ги ограничат и да наблегнат на плодовете и зеленчуците.