ВАСИЛ

Значение и произход на името: цар, царствен (от гръцки).

Характер и съдба: хората с това име са силни, властни, упорити, оптимистични. Обикновено са тру-

долюбиви и имат високо самочувствие. За Васил общуването с приятелите стои на първо място, дори да е в ущърб на спокойствието в семейството и в работата.

Животът му не е от най-лесните. Отличната памет, съчетана с любознателност, му позволява да се занимава с най-различни проблеми и да си създава мнение по всеки въпрос. В него се преплитат обективност и субективност, самоувереност и известна нерешителност.

Васил обикновено си избира професия много внимателно. Истинското му призвание е бизнесът. Той изглежда флегматичен, но това впечатление в много случаи е измамно, Васил просто грижливо премисля действията си няколко хода напред. Може да бъде добър изобретател. Той е изключителен ръководител: умен, находчив, пълен с идеи, прекрасно аргументира позицията си, трудно може да бъде изкаран от равновесие, със сътрудниците си е напълно коректен.

Васил е галантен към жените и му е приятно, ако това отношение бъде оценено. Той е човек на дълга, затова дори и не помисля за развод, ако се окаже, че съпругата му има труден характер или е лоша домакиня. Васил приема безропотно всички битови неудобства и не се оплаква от съдбата си. Към децата си изпитва изключително силна привързаност.

Особености на общуването с него: няма никакъв смисъл да се опитвате да оказвате натиск върху Васил, той чисто и просто ще пренебрегне тези опити. По-добре е от самото начало да се споразумеете с

него при взаимно изгодни условия; в този случай той ще се постарае да свърши добре своята част от работата. Може да се появят проблеми единствено със сроковете, защото той не обича да бърза.

Астрологична характеристика. Зодиакален знак: Рак. Планета: Юпитер. Цвят на името: червен. Ка-мък-талисман: рубин, гранат. Растение: трюфел. Животно: котка. Щастлив ден: четвъртък.

Имен ден: 1 януари – Св. Василий Велики (Васильовден).