Варненски полицаи задържаха трима рецидивисти в момента на поредна кражба

Акцията е проведена под наблюдението на прокуратурата

Полицейска операция предприели вчера следобед криминалисти от варненската дирекция на вътрешните работи. Акцията е организирана веднага след сигнал за кражба от жилище на ул. “Шейново”, където са задържани извършителите – Ю М./36г./, И.А. /37г. /и Д. В. /38г./, и тримата от Варна.  При обиска у тях са открити радиостанция,  ръкавици, плетени шапки, отвертки, гаечен ключ и различни инструменти и приспособления за взломяване на входните врати на домовете.
По-късно, при претърсванията на домовете на задържаните са открити вещи, предмет на други три кражби, извършени от адреси на  територията на Първо и Второ РУМВР в областния град – частен дом, магазин за дрехи, както и фризьорски салон.
Предстоят действия за изясняване на цялостната престъпна дейност на групата – съобщи cна ОДМВР – Варна комисар Димитър Димитров. Той подчерта, че действията на полицаите са съгласувани и реализирани под прякото ръководство на прокуратурата и изказа задоволство от добрата координация на общите действия.
На тримата ще бъдат повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група и по чл. 196, коментира прокурор, като допълни, че обвиненията ще обхванат и престъпления, извършени в условията на опасен рецидив, както и в условията на продължаващо престъпление.
Справка за съдебното минало на тримата показва, че Ю. М. и И.А. имат по 9 присъди, издадени им от районни и окръжни съдебни инстанции в различни градове на страната. Д. В. има 5 присъди за различни извършени от него престъпления.