ВАЛЕРИ

Значение и произход на името: ценен или здрав (от латински).

Характер и съдба: Валери е подвижен и активен, смята, че трябва да се меси във всичко и да дава съвети, в противен случай се чувства ненужен и дори нещастен. Има доста високо самомнение и се стреми към признание. Невинаги е лесен в общуването, понякога може несправедливо да се заяде със събеседника си и да създаде конфликтна ситуация. Бързо се пали и бавно се успокоява, в гнева си може да бъде неуправляем. Но независимо от това своеобразното му чувство за хумор, предаността му към прия-

телите и високият интелект го правят желан гост във всеки дом.

В службата не го очаква бърза кариера, макар че се справя добре с работата си. Той обикновено става инженер, чертожник, спортен треньор. Често е музикално надарен и ако тази дарба бъде развита в детството му, може да стане музикант или певец.

Валери обича жените, привлича ги с красноречие и красиви жестове и има доста романтични връзки. В брака е силно привързан към съпругата си, но не изпитва удовлетворение. Той е твърде самолюбив и егоистичен, но нежно обича децата си.

Особености на общуването с него: Валери често е приятен събеседник, който никак не е склонен към униние и песимизъм. Ако по някаква причина сте влезли в конфликт с него, не е зле да се подготвите за подигравките му — те могат да бъдат много язвителни.

Астрологична характеристика. Зодиакален знак: Скорпион. Планета: Плутон. Цвят на името: жълт. Камък-талисман: малахит. Растение: божур. Животно: бръмбар скарабей. Щастлив ден: вторник.

Имен ден: 7 юни – Мчца Валерия.