Б. Борисов: Такова лице Стенли не е печелило никакъв търг за метрото

boiko2Такова лице Стенли не е печелило никакъв търг за метрото, заяви министър-председателят Бойко Борисов по БНТ.

Той каза, че когато някой от БСП хвърли обвинение, трябва да го докаже, а не една национална телевизия да задава въпроси на министър-председателя по неверни обвинения.
„Защо не проверихте, дали такова лице (Стоян Сарийски – б.р.) е печелило търгове за метрото, преди да ми зададете въпроса“, обърна се премиерът към водещия на БНТ. По въпроса за данъка върху хазарта, Борисов заяви, че размерът е бил въпрос на уточнение с партньорите.
БГНЕС припомня, че депутатът от Коалиция за България Кирил Добрев преди седмица посъветва журналистите: „Питайте кой е Стенли“. Аз с клевети не се занимавам, ако някои е преценил, че има проблем с някое лице да е отишъл и да е внесъл сигнал в прокуратурата, това пък заяви премиерът Бойко Борисов по повод изказването на депутата.
Кой е Стенли? Според премиера този въпрос е идиотски. Борисов обясни, че трябва да се пита „Кой е Чики или Пики?“. И за това трябва да бъде питан и президентът. „Кой е Кирил Добрев? Като е депутат да каже кой е онзи „Стенли“. Аз не знам за такова лице. С прякор Стенли не познавам лице. Това са някакви клевети“, каза още премиерът. Той препоръча на Добрев, ако има съмнения или данни за извършени нарушения – отива и го внася при прокурори и с това се приключва случая. Хората, които ме познават трябва ли за това време да излязат от фирмите и да фалират, попита риторично Борисов. Хванаха Добрев с куфарите с парите и го спаси само името на баща му, каза премиерът. Стоян Сарийски няма нищо общо с метрото. БСП имат тактиката да прехвърля своите недъзи върху другите. Сега Кирил Добрев ще се измъкне за този Стенли, не могат да го съдят, защото казва някакво име, няма фирма, няма нищо, каза тогава премиерът. /БГНЕС