БЪЛГАРСКИТЕ ФИЛМИ „МИЛА ОТ МАРС” И „ДЗИФТ” ЩЕ СЕ СЪСТЕЗАВАТ В КОНКУРСНАТА ПРОГРАМА НА 63-ТОТО ИЗДАНИЕ НА МЕЖДУНАРОДНИЯ КИНОФЕСТИВАЛ В ГР. САЛЕРНО, ИТАЛИЯ /23 – 28 НОЕМВРИ/

По инициативата на директора на Българския културен институт в Рим Даниел Владимиров и идея на италианския режисьор Бепе Чино български филми ще се състезават в конкурсната програма на 63-тото издание на Международния кинофестивал в гр. Салерно, Италия. Тазгодишното издание на фестивала /23 – 28 ноември/ ще премине под наслов „Глобализация на визията в своя интеграционен процес”.
След отправеното предложение за показване на български филми в рамките на фестивала организаторите по свое решение се спряха на две български заглавия – „Мила от Марс” на режисьорката Зорница-София и „Дзифт” на режисьора Явор Гърдев. Те ще се състезават в конкурсната програма.
Режисьорът Бепе Чино е носител на наградата за „Най-добър режисьор” в миналогодишното 62-ро издание на фестивала в гр. Салерно за филма си „Quell’ estate felice” със специалното участието на Джоко Росич.

Джоко Росич и Бепе Чино на снимачната площадка по време на филма „Quell’estate felice“