България и Франция ще си сътрудничат в областта на спорта

Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков и френският министър на здравеопазването и спорта г-жа Розлин Башло-Наркен се договориха да бъде изготвен и подписан договор за сътрудничество между двете страни.

Министър Нейков и министър Башло-Наркен се срещнаха в резиденцията на Франция в София и обсъдиха възможностите за съвместна работа в областта на спорта.

Министър Нейков запозна френския си колега с изграждането на новата допинглаборатория, предстоящото преминаване на спортните училища от Министерство на образованието, младежта и науката към МФВС и работата на Национална спортна академия, която успешно може да си сътрудничи с изграждания в момента във Франция Национален институт по спорт.

Министър Башло-Наркен покани представители на МФВС в Нант, където от 4 до 6 май ще се проведе международна среща по въпросите на туризма и спорта.

След срещата с френския си колега, министър Нейков бе гост на официалния обяд в резиденцията на Франция. Сред гостите бяха още министърът на здравеопазването д-р Божидар Нанев, бившите министри Гергана и Соломон Паси, президентът на КТ “Подкрепа” д-р Константин Тренчев, футболистът на Левски Седрик Бардон и др.