България и Израел подписаха споразумение за социална сигурност

podpisСпоразумение за прилагане на спогодба между България и Израел за социалната сигурност подписаха министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов и израелският му колега Ицхаак Херцог. Те се срещнаха в Министерството на социалните въпроси и социалните услуги в рамките на посещението на министър Младенов в Израел.

Спогодбата е първият международен договор между двете държави в областта на социалната сигурност. Документът цели насърчаването на движението на хора и капитали и е един от първите договори в областта на социалната сигурност, които България сключва с трети държави извън ЕС след членството й в Европейския съюз.

По време на срещата министър Младенов отправи покана към израелския си колега да посети България с цел активизиране на двустранните контакти и разширяване на сътрудничеството между двете държави.

В програмата на министър Младенов е предвидена среща с българската общност в Тел Авив. Той е на посещение в Израел за участие в международната конференция „С поглед към бъдещето“, която се провежда под патронажа на израелския държавен глава в Ерусалим.