Българите вече са в Олимпийското село

Част от българските спортисти вече пристигнаха и се настаниха в Олимпийското село във Ванкувър, съобщи шефът на нашата мисия на Игрите Румяна Динева.

Тройната олимпийска медалистка Евгения Раданова и Марина Георгиева бяха сред най-нетърпеливите и веднага след стартовете си за Световната купа по шорттрек в Солт Лейк Сити пристигнаха в столицата на започващите в петък ХХІ олимпийски зимни игри. Заедно с тях са треньорът Юлиан Ангелов, физиотерапевтът Мартин Еремиев и масажистът Илиан Баланов. Те заеха стаите си в блока, отреден за българската делегация и направиха първа обиколка из селото.

Жилищата, където ще пребивават нашите са в сграда от така наречената Purple Zone. Гледката от българския блок в Олимпийското село е с чудесен изглед към Даунтауна – центъра на града, към планината и към най-голямото съоръжение на Игрите – огромната зала ВС Plаce, където ще се състои церемонията по откриването. Това е най-доброто разположение в Олимпийското село и не случайно тук са настанени спортистите от многобройната делегация на домакините.

В съседство с българите са отборите на Канада, Австралия, Франция и Норвегия. В непосредствена близост е малкото пристанище и алеята, успоредно на водата. Всяка сграда е с различна архитектура, между блоковете има живописни алеи с малки водопади и много зеленина. След завършването на Игрите това ще бъде една от най-луксозните жилищни зони на Ванкувър, който за четвърта поредна година е определен от специализираните издания за „Най-доброто място за живеене на планетата“./DarikNews/