Бургаски полицаи откриха голямо количество спиртни напитки с неистински бандерол

Един от проверяваните складове – в който са открити 25 палета със спиртни напитки с неистински бандерол – е запечатан. В другите три случая е образувано досъдебно производство по чл. 234 от НК

Служители от сектор “Икономическа полиция” при ОДМВР-Бургас и Базова научно-техническа лаборатория провериха изненадващо складови бази, в които се извършва търговия с акцизни стоки /спиртни напитки/.  В четири от проверяваните обекти е открито и иззето голямо количество алкохол, облепен с неистински бандерол.
Проверяващите първо се натъкнали на 300 бутилки спиртни напитки с неистински бандерол в складова база «Немцов». Обектът е стопанисван от бургаска фирма. В друг склад на ул. «Одрин», стопансиван от пловдивска фирма, полицаите открили близо 1500 бутилки със спиртни напитки от известни търговски марки. И това количество алкохол било облепено с неистински акцизен бандерол. От склад, разположен на ул. «Калоян», ползван от бургаска фирма, са иззети още 510 бутилки със спиртни напитки, защото бандеролът и върху този алкохол се оказал неистински. За тези три случая са образувани досъдебни производства по чл. 234 от НК.
В рамките на специализираната операция бургаските полицаи запечатаха склад, разположен в южната промишлена зона на града. Там проверяващите открили около 25 палета с бутилки със спиртни напитки, облепени с неистински бандерол. Предстои да бъде извършен оглед, претърсване и изземване.
Работата по случая продължава. Изяснява се общото количество и произход на иззетия алкохол.