Борисов: Не съм чул между ГЕРБ и ДПС да има договорка

boiko2-1 (2)Премиерът Бойко Борисов заяви, че не е чул между ГЕРБ и ДПС да има договорка за имунитет или за някакво друго прикриване. Така той коментира твърденията на „Демократи за силна България“, че с лансираното намерение за оттегляне от лидерския пост в ДПС Ахмед Догане дал заявка за пазарлък с ГЕРБ срещу имунитет от преследване.

Според тъмносините Доган подава ръка под масата към ГЕРБ за защита на икономическите интереси на движението и отправя намек за възможна подкрепа в по-трудни времена. Ето какво изтъкна премиерът: „В последните дни доста се забавлявам с интерпретациите, които колеги в политиката правят и то за сигнали, които те самите си разчитат по начина, по който дяволът чете Евангелието – подадена ръка под масата, над масата, трибуната на ДПС била украсена с гербери. Аз не мога да разбера: Станишев държа слово там, той не отиде на пленума на неговата си партия, за да направи метан на Доган, а някой съзира, че ние имаме общо с ДПС. Нямаше коментар за абсолютната лъжа, значи той на едно място Станишев лъжеше – или на конгреса на БСП, когато изкара ДПС основен виновник, и можете да сравните двете му изказвания, или на конгреса на ДПС. Аз не мога да отида на цветарските магазини да им кажа няма да продавате гербери, ако ви ги искат, не мога на Доган да кажа: Моля ти се спомени ме в доклада с лошо, защото иначе може някой да си помисли, че искаш да правя коалиция с теб. Ние сме пратили на прокуратурата всичко, което касае имоти, сделки, декларации, свързани с лицето Ахмед Доган“.

Бойко Борисов допълни, че ако не са „Атака“ и Синята коалиция, на власт ще са ДПС и БСП, тъй като ГЕРБ няма мнозинство./Darik News/