Борисов: Можем да помогнем при обучението на президентската гвардия в Палестина

„Има перспектива за развитие на българо-палестинските отношения“. Това каза министър-председателят Бойко Борисов след среща с премиера на Палестинската власт Салям Фаяд, информират от правителствената информационна служба.  Българският правителствен ръководител и водената от него делегация посетиха за няколко часа териториите Рамалла, където се поклониха на гроба на Ясер Арафат и участваха в церемония по полагане на венец. Премиерът Борисов се срещна и с президента Махмуд Аббас.

Доволен съм от проведените срещи. С г-н Фаяд се познаваме от 2 години насам, когато той беше на посещение в нашата страна. Това, че тук за първи път идва български премиер, достатъчно красноречиво показва, че има бъдеще в отношенията ни“, заяви премиерът Борисов. „С представителите на Палестинската власт обсъдихме сфери, в които българският опит може да бъде от полза“, добави той. Според Борисов България може да помогне в областта на сигурността и при обучението на президентската гвардия.

По време на разговорите бяха обсъдени и въпроси в областите образование, култура и туризъм. Според премиера Бойко Борисов български фирми могат да вземат участие в изграждането на инфраструктура и ВиК мрежа, от които Палестинските територии имат най-голяма нужда в момента.

/КРОСС/