Значение на името Бойко

Значение и произход на името: да се боят от него, да бъде силен (от славянски).

Характер и съдба: Бойко е доста упорит и има труден характер. Смел, избухлив и много работлив. Настойчив и прагматичен, стреми се да бъде в центъра на събитията, активно участва във всяко начинание, всички трябва да следват съветите му и да се вслушват в мнението му. Държи той да подбира хората, той да променя правилата, иначе смята, че е недооценен и неразбран и страда дълбоко. Иска всички да го харесват и да му се възхищават — това е целта на живота му.

Обича да се занимава със спорт, понякога става професионален спортист. Има комбинативен ум, стреми се да получи добро образование, но дори да не успее, голямата му начетеност и отличната памет му помагат да постигне висока позиция в професията си. Не държи да остане на определена служба. Ако работата не му харесва, ще я сменя, докато не намери това, което го удовлетворява.

Често е хитър, пресметлив, обмисля всяка дума и всяка стъпка, внимателно изслушва съветите, но след това прави, каквото си е решил. Властолюбив е и малцина успяват да се сближат с него. Наглед има много приятели, но приятелството с него не трае дълго, той не обича да вижда едни и същи лица край себе си.

Обикновено Бойко харесва жени, които стоят много по-високо от него в обществото. Може да изневерява на съпругата си, понякога е по-щастлив във втория или третия си брак.

Особености на общуването с него: въпреки че обича да се държи като „човек от народа“, в душата си Бойко е сноб. Обича хубавата храна, жените от висока класа, красивата, луксозна обстановка. Липсва му сърдечност. Вътрешно е безразличен към всичко, което не се отнася лично до него.